Кокосова стружка – це висушена та подрібнена м'якоть кокосу. Вона багата на корисні речовини: залізом, кальцієм, фруктозою, вітамінами С, В, Е. За корисним складом стружка не поступається кокосовій м'якоті, проте калорійність останньої дещо менша.
Як одержують кокосову стружку?
Виробництво кокосової стружки:
- Збирають кокоси.
- Зі зібраних кокосів вибирають цілісні екземпляри потрібної стиглості.
- Зливають рідину та розрізають горіх.
- Очищають м'якоть.
- На подрібнювальній машині м'якоть переробляють у стружку необхідного розміру.
- Кокосова стружка віджимають та висушують.
Збережена копія
Що входить до складу кокосової стружки?
Кокосова стружка містить 65% жирів, 14% вуглеводів, 13% білків, 7% мінеральних речовин. Вона містить вітаміни С, Е, групи В, мінеральні елементи (кальцій, фосфор, натрій, калій, залізо), глюкозу, фруктозу, сахарозу та незамінні жирні кислоти.