Філе оселедця покладіть у невелику ємність і залийте молоком (500 мл). Поставте ємність у холодильник на 1 годину. Вимочування в молоці дозволить забрати зайву сіль із риби та зробить філе ніжнішим.
Як виправити сильно солоний оселедець?
Заливаємо оселедець холодною кип'яченою водою на 1 годину. Потім міняємо воду і вимочуємо ще 1-2 години, залежно від того, наскільки солона риба. Рибка, звичайно, малосольна вже не вийде, але їсти її цілком можна. Довше за дві години вимочувати не потрібно, інакше риба буде вже не така смачна, почне розвалюватися.
Як покращити смак старого оселедця?
Поліпшити смак купленої оселедця також допоможе поширений і напевно найулюбленіший спосіб – додавання маринованої цибулі.
- Для цього цибулину очищають, нарізають кільцями або півкільцями.
- Викладають в емальований посуд, додають цукор, сіль, оцет і, намагаючись не пошкодити кільця, злегка мнуть цибулю руками.