Гідрозатвор (водяний затвор) встановлюється у підготовлений отвір у кришці ємності для бродіння, та заповнюється водою до необхідної позначки. По бульбашкам, що утворюються, дуже зручно контролювати процес бродіння.
Як правильно використовувати гідрозатвор для вина?
У результаті бродіння в ємності утворюється вуглекислий газ. Щоб вивести його із ємності, на кришку встановлюється гідрозатвор. У гідрозатвор наливають трохи кип'яченої води або горілки до позначки. Гідрозатвор працює тільки на вихід, тому сусло або брага надійно захищені від зараження. Збережена копія
Коли ставити гідрозатвор на вино?
Гідрозатвор необхідний у випадку, коли потрібно уникнути контакту сусла та атмосфери. Наприклад, при тривалому бродінні вина, атмосферний кисень, контактуючи з поверхнею сусла, може окислити його, тим самим зіпсувавши вино.