Кукурудза – одне з найпопулярніших овочів, що насичують раціон населення всього світу своїми корисними речовинами та яскравим смаком. Простота в приготуванні робить цей продукт особливо привабливим: достатньо лише зварити кукурудзу у відповідному посуді з водою. Однак, хоч і процес начебто елементарний, є свої нюанси та особливості, які варто знати, щоб отримати максимум від цього овочів.
Як правило, при приготуванні кукурудзи потрібно пам'ятати, що тривалість варіння залежить від виду зерна. Відомо кілька варіантів – солодка та крупнозерниста кукурудза, а також різні сорти середньої зрілості. Для того щоб отримати ідеально м'яку та соковиту текстуру, рекомендується дотримуватися певних правил.
Час варіння в кожному індивідуальному випадку може бути різним і залежить від переваг смаку. Якщо ви любите хрумку кукурудзу, то 10-12 хвилин варіння буде достатньо. Якщо віддаєте перевагу більш м'якій консистенції, то слід приготувати зерно 12-15 хвилин. Щоб полегшити процес варіння та зменшити час, можна трохи підсолити воду – це допоможе прискорити розм'якшення.
Тип кукурудзи | Час варіння (хвилини) |
---|---|
Солодка кукурудза | 10-12 |
Цільнозернова кукурудза | 15-20 |
Кукурудза з банки | 5-7 |
Скільки варити кукурудзу? молода кукурудза буде готова через 20-30 хвилин, а дозрілу кукурудзу слід варити 30-40 хвилин. Час приготування добре дозрілих качан складає 2-3 години.24 серп. 2023 р.
Як довго треба варити кукурудзу?
25 хвилин Накрийте кришкою каструлю і поставте на плиту. Після того, як вода закипить, зменшіть вогонь і почніть відлік часу: молода кукурудза готується 20-25 хвилин, зріла – не менше 2 годин. Ближче до закінчення варіння зніміть пробу: вилкою підтягніть одне зернятко і розкусіть. Якщо воно м'яке та соковите, кукурудза готова.
Як дізнатися чи готова кукурудза чи ні?
Ще можна потикати її ножем, вилкою та іншими пристроями. Але всі ці способи не дають точного висновку, адже зернятка проштовхуються у будь-якому стані кукурудзи. Після варіння просто витягни її, зріж кілька зернят, посоліть і спробуй. Якщо вони будуть м'якими та соковитими, то страва готова.
Скільки варити кукурудзу України?
Скільки часу варити стару кукурудзу Зерна літньої кукурудзи мають яскравий насичений жовтий колір. Якщо ви хочете, щоб зернятка у вареного качана залишилися щільними, проваріть її 30 хвилин. Для того щоб зерна стали пухкими та м'якшими, проваріть приблизно 45 хвилин. Збережена копія