Шипшина має кровотворну дію, підвищує опірність організму до шкідливих впливів навколишнього середовища, прискорює загоєння ран та зрощення кісток, нормалізує роботу жовчного міхура та печінки, чудово бореться з весняним авітамінозом та виснаженням.
Як шипшина впливає на гемоглобін?
Хороший варіант, як підвищити низький гемоглобін, – Додати в раціон ягоди шипшини. У 100 г сушених ягід міститься близько 11,5 мг заліза, а вітамін С забезпечує активне засвоєння цього мікроелемента організмом.
Кому не можна пити шипшину?
Протипоказання: не варто вживати відвар із шипшини людям, у яких є алергія на вітамін С, хворим на діабет, жовчнокам'яну хворобу і тим, хто страждає на гастрит..