Зміст:
Редиска – низькокалорійний та вітамінний коренеплід, який з давніх-давен використовувався як корисний продукт харчування. В даний час редиска активно використовується в кулінарії та цінується за свої корисні властивості для організму людини. Це низькокалорійне джерело вітамінів, мінералів та харчових волокон.
Редиска відрізняється ніжною текстурою, хрустким смаком і характерним гострим ароматом. У складі редис знайдено такі корисні речовини, як вітаміни С, В6, фолієва кислота, магній, калій, залізо та цинк. Присутність цих елементів благотворно впливає на організм та сприяє його нормальному функціонуванню.
Вітамін С, що міститься в редис, є потужним антиоксидантом і зміцнює імунну систему, захищаючи організм від вірусів та бактерій. Крім того, редиска сприяє покращенню травлення завдяки своєму вмісту харчових волокон, які насичують організм і допомагають відчистити кишечник від токсинів та шлаків.
Чим корисна редис для організму людини | ||
---|---|---|
Назва корисної речовини | Властивості | Роль в організмі |
Фолієва кислота | Підвищує рівень гемоглобіну, зміцнює імунну систему, покращує обмін речовин | Бере участь у процесі кровотворення, підтримує здоров'я нервової системи |
Вітамін C | Відновлює імунітет, чинить антиоксидантну дію, допомагає засвоювати залізо. | Підвищує захисні сили організму, сприяє загоєнню ран, зміцнює судини |
Калій | Регулює водно-сольовий баланс, підтримує нормальне серцево-судинне та нервове функціонування | Нормалізує тиск, зміцнює серцевий м'яз, бере участь у передачі нервових імпульсів |
Кальцій | Зміцнює зуби та кістки, бере участь у скороченні м'язів, допомагає у нервово-м'язовій передачі імпульсів. | Підтримує здоров'я кісток, зубів та нервової системи |
«В редис багато вітаміну С, особливо у бульбах. Пучок редис може на 50% заповнити щоденну норму цього вітаміну. Також в овочі містяться вітаміни групи В, вітамін PP та мінерали: натрій, фосфор, калій, кальцій, а найбільше – заліза».3 квіт. 2020 р.
Що лікує редис?
Його використовують для лікування функціональних порушень нервової системи, мігрені. Речовина забезпечує нормальну роботу шлунково-кишкового тракту, покращує роботу підшлункової залози та печінки.
Чим корисна редиска для жінок?
Овочі є хорошим джерелом вітаміну С (17 мг на 1 склянці): це 23% рекомендованої добової норми для жінок та 19% – для чоловіків. Редиска також багата вітамінами А, Е, К і комплексом вітамінів групи В.
Чи можна їсти редис кожен день?
Як і будь-який інший овоч, редиска корисна тільки в певних кількостях. Не варто з'їдати більше 200-300 г на день.
Чому корисно їсти редис?
Гострий смак редис покращує апетит та стимулює роботу шлунково-кишкового тракту. При здійсненні захворювань органів травлення редиска можна використовувати як легке натуральне проносне.