Насіння цієї культури містять велику кількість вітамінів, поживних елементів, клітковини та мікроелементів. Їх вміст у насінні помітно збільшується, якщо дати йому трохи прорости. Просто вживаючи пшеничні продукти в їжу, можна підтримати серцево-судинну систему та нормалізувати травлення.
Чи можна їсти насіння пшениці?
Вживати пророщені зерна пшениці варто у профілактичних цілях. Вони принесуть користь усім, крім тих, хто має целіакію або алергію на пшеницю. Вживати паростки або сік з них постійно не варто. Курс прийому – від двох тижнів до двох місяців.
Які хвороби лікує пророщена пшениця?
Лікарі та дієтологи в один голос заявляють, що вживати зерна пророщеної пшениці можна в профілактичних та лікувальних цілях за таких недуг як: порушений обмін речовин, ослаблений імунітет, при ламких нігтях і слабкому волоссі, при порушеннях зору, при запорах, діареї та здутті живота.