Варена гарбуз знижує ризик виникнення захворювань шлунково-кишкового тракту, серцево-судинної системи, допомагає відновлювати нормальний стан організму при нефриті та пилонефриті, хворобах печінки, запаленнях сечового міхура, атеросклерозі, при безсонні та неврозах.6 лист. 2019 р.
Кому не можна їсти варений гарбуз?
Незважаючи на те, що в гарбузі багато користі, є стан організму, при яких він протипоказаний. Ольга Перевалова рекомендує утриматися і не їсти гарбуза при загостреннях захворювань шлунково-кишкового тракту, наприклад, при гострому гастриті, коліті, виразковій хворобі, панкреатиті. Також отруєння. Збережена копія
Чим корисний відвар із гарбуза?
Сучасні лікарі рекомендують гарбуз при атеросклерозі, запорах, подагрі, жовчнокам'яної хвороби. Гарбуз зменшує нудоту при токсикозі під час вагітності. А відвар з гарбуза з медом призначають при безсонні. Свіжий сік м'якоті гарбуза зміцнює імунітет, тому його призначають при застуді і грипі. Збережена копія