Здавалося б, вже є наукове обґрунтування чому раніше лопали сиру печінку. Отже: У 1948 р. з сирої печінки було виділено антианемічну речовину, яку назвали вітаміном В12. Хімічне позначення його – ціанкобаламін, оскільки до складу цього вітаміну входять кобальт і з'єднана з ним група ціана.25 лип. 2016 р.
Чим корисна печінка козулі?
Вони містить йод, фосфор, вітаміни РР, В6 та В12, а також набір мікроелементів: залізо, магній, цинк, калій, натрій, мідь, селен та близько 20 амінокислот. Дуже цінуються в косулі печінка, серце та легені, оскільки саме в них сконцентровані найцінніші елементи. Склад продукту: печінка заморожена козулі.
Чи можна їсти сире м'ясо козулі?
Зараження відбувається при вживанні недостатньо обробленого напівсирого м'яса, що містить саркоцисти. Заражене м'ясо вважається непридатним для вживання і рекомендується таке м'ясо негайно знищувати.