Можна приготувати кашу з зерен або випічку з амарантового борошна.. Для сніданку підійдуть, наприклад, амарантово-овсяні мафіни (рецепт). Будучи чудовим джерелом клітковини, амарантове борошно використовується для профілактики та лікування запорів та чищення кишечника та організму в цілому.
Чому амарант було заборонено?
Був заборонений в СРСР з 1971 року та в 1976 році в США Управлінням з контролю якості харчових продуктів та лікарських засобів (FDA) за підозрою у канцерогенності.
Чим амарантове борошно краще пшеничного?
У амарантового борошна дуже збалансований склад щодо мікроелементів і вітамінів. Вона багата білком та клітковиною, З легкістю може замінити пшеничне борошно, використовується у випічці, з неї роблять хліб, пельмені та макарони.